grafično oblikovanje

Oblikovanje je DNK blagovne znamke

Z oblikovanjem ustvarjamo DNK vaše znamke in vam pomagamo, da še bolj postanete tisto, kar želite biti. Stavimo na vizualne zgodbe, ki jih opremimo z močjo besede.

Zaupate nam lahko celostno grafično podobo (CGP), za vas snujemo in oblikujemo vse vrste promocijskih materialov in tiskovin.

Zasledujemo popolnost!

  • Grafično oblikovanje
  • Celostne grafične podobe
  • Priprava za tisk

Kaj je grafično oblikovanje

Grafično oblikovanje je proces, namenjen ustvarjanju in utrjevanju vizualne podobe blagovne znamk. Besedna zveza je lahko z vidika vizualne predstavitve in tovrstne komunikacije povezana tudi z umetniškimi in strokovnimi disciplinami. Ko sledimo najpomembnejšim načelom oblikovanja, uporabljamo številne metode, s katerimi ustvarjamo in združujemo slike, simbole in besede. 

Lahko bi rekli, da je vaša grafična podoba prstni odtis vaše blagovne znamke, ki skrbi za to, da na trgu ostanete vidni. Grafično oblikovanje zajema različne vrste tipografij, vizualne komunikacije in postavitve strani, simbole ali elemente za izdelavo izdelka po vaših željah. 

Grafično oblikovanje vključuje najrazličnejše elemente, kot so logotipi, publikacije, spletne strani, revije, časopisi in knjige, pa tudi oglase in embalažo izdelkov.

Zakaj je celostna grafična podoba tako pomembna

Ne glede na to, ali se komaj lotevate samostojnega poslovanja, ali pa ste že utečeni podjetnik, je priporočljivo, da imate urejeno celostno grafično podobo. Kaj to pomeni? V tem smislu grafično oblikovanje pomeni ključen del vzpona podjetja na trgu, saj vam omogoča, da se bo vaša blagovna znamka v medijih in širši družbi, predvsem pa med vašimi strankami in poslovnimi partnerji, pojavila v edinstvenih grafičnih oblikah ter s tem povečala možnost zapomnitve. 

Celostna grafična podoba je torej izredno pomemben element, lahko bi rekli kar DNK vaše blagovne znamke.

Dovršena izvedba

Neizogiben del celostnih rešitev marketinških kampanj predstavlja tudi dovršena izvedba, ki zaokroži in dopolni sleherni promocijski material. 

Priporočili vam bomo najustreznejšo obliko tiska, vezenja ali gravure na določen material in poskrbeli za kvalitetno izvedbo. Popolnoma se bomo prilagodili vašim željam in jih uskladili z izkušnjami naših tiskarjev.  

Vsebina, oblika in izvedba gredo pri nas z roko v roki.

  • Sitotisk
  • Tampotisk
  • Offset in digitalni tisk
  • Sublimacijski in velikoformatni tisk
  • Vezenje in gravura

Kateri tisk izbrati

Za vas izberemo najustreznejšo obliko tiska za grafično oblikovanje:

Sitotisk je tiskarska tehnika, kjer za prenos črnila na substrat uporabljamo mrežo, razen tam, kjer so šablone prepojene s črnilom. S to tehniko lahko tiskamo predvsem na ravne površine, primerna je za tekstil in za izdelke iz poliestra, kot so dežniki, torbe, darilne vrečke ... Gre za eno najstarejših tehnik tiskanja.  

Tampotisk je tehnika tiskanja, pri kateri barvo na izdelek nanašamo z mehko blazino. To tehniko uporabljamo predvsem za manjše in neravne površine, kot so svinčniki, vžigalniki, namizne ure, USB-ključki …

Offsetni tisk je najpogostejša tehnika tiskanja, pri kateri je slika s plošče prenesena na gumijast valj, nato pa na površino tiskanja. Tiskanje poteka s pomočjo dveh valjev. Ta tehnika je primerna za večje naklade, kot so vizitke, letaki, plakati, dopisni listi, kuverte, ceniki, etikete, brošure, revije, katalogi in zborniki.

Digitalni tisk velja za najhitrejši način tiskanja, ki zaradi direktnega tiska iz datoteke dosega nižje stroške montaže brez tiskarske plošče. Ta tehnika ima hitrejšo odzivnost, cenovno ugodnejšo tiskovino pri manjših nakladah in pestro izbiro materiala. Tiskamo lahko na vse vrste papirja, naj bo to mat, sijaj, brezlesni, prosojni ali pa samolepilni. Lahko se tiska tudi na PVC-folije, tekstil, fotopapir ali ceradna platna. Uporabnost tiska ne pozna meja, primeren je za vse vrste tiskovin, kot so vizitke, dopisni listi, kuverte, zgibanke, vabila, diplome, prospekti, mape, vstopnice, CD/DVD samolepilne nalepke, ceniki, razglednice, ...

Sublimacijski in velikoformatni tisk zagotavlja drzne, žive barve, ki so trpežne in odporne na različna sevanja in mehanske vplive. Barva postane del vlaken, potisk ne razpoka in ne zbledi niti po večkratnem pranju. Ta tehnika tiskanja je primerna za športna oblačila, zastave, majice, elastike, trakove, vezalke.

Vezenje in gravura

Kakovostni vezeni produkti se v primerjavi z izdelki iz sitotiska bolj obstojni. Zaradi visoke obstojnosti lahko tako dosežemo dobre rezultate, ki promocijske izdelke krasijo vrsto let. Vezenje je elegantna tehnika, ki sijaja ne izgublja kljub sovražnim zunanjim vplivom, saj je sukanec izredno trpežen element. Proces vezenje se izvaja neposredno na produkt in je primeren za različne vrste oblačil in tekstila, kot so jakne, brisače, torbe, majice … 

Nudimo vam tudi graviranje na skoraj vse materiale in izdelke različnih oblik in velikosti, kot so les, kovina, steklo, plastika, kamen, usnje, orodja, igrače, embalaže, pametne naprave … 

Za vse vaše želje poskrbimo v celoti. Za vas pripravimo grafično oblikovanje ali celostno grafično podobo, pripravimo vam vse za tisk in za vas izberemo najustreznejšo tehniko. Veselimo se novih izzivov in vizualnih projektov, ki jim bomo dodali globino in prepoznavnost besede, ki nikdar ne bo zbledela.